Summer house in Platja d'Aro, Costa Brava

Refurbishment and extension of a Mediterranean style house

This holiday home, of a Mediterranean character, was built half a century ago using traditional Catalan construction methods. It has been refurbished and modernised internally to increase natural light. The kitchen and porch have been extended to create a courtyard to connect the interior living areas with the outdoor. This offers shade and the addition of a pool completes the integration of these areas.

The project maintainsseveral original features such as course renders on the exterior and parabolic arches. To respect the home´s heritage, handmade clay tiles have been fitted in the courtyard and on internal staircases. White has been used to preserve its Mediterranean ambience.

  • year 2015
  • location Platja d'Aro, Baix Empordà (Girona)
  • photographer Aitor Estévez