We use our own and third-party cookies to make our website work safely and personalize its content. Likewise, we use cookies to measure and obtain data on your navigation and to adjust advertising to your tastes and preferences. Press the "Accept all" button to confirm that you have read and accepted the information presented. To manage or disable these cookies, click on "Configuration".
Modify cookies
Technical and functional Always active
This website uses its own Cookies to collect information in order to improve our services. If you continue browsing, you accept their installation. The user has the possibility of configuring his browser, being able, if he so wishes, to prevent them from being installed on his hard drive, although he must bear in mind that such action may cause difficulties in navigating the website.
Analytics and personalization
They allow the monitoring and analysis of the behavior of the users of this website. The information collected through this type of cookies is used to measure the activity of the web for the elaboration of user navigation profiles in order to introduce improvements based on the analysis of the usage data made by the users of the service. They allow us to save the user's preference information to improve the quality of our services and to offer a better experience through recommended products.
Marketing and advertising
These cookies are used to store information about the preferences and personal choices of the user through the continuous observation of their browsing habits. Thanks to them, we can know the browsing habits on the website and display advertising related to the user's browsing profile.

Change of use from an office to a home in Terrassa

Home offering views to Vallparadis Park

Interior renovation and change of use of an office, converting it into a home. The property is located opposite the Vallparadis park – an important urban park in the city of Terrassa – and the entire process has been carried out with the aim of opening up views and visuals of the park. The park as a great asset and attraction of the home.

Apart from providing the building with a functional space that is typical of a home, the renovation carried out has enhanced the exterior view of the landscape (foreshortened, when previously the view had to be frontal), especially from the common areas.

The elimination of a partition wall that prevented a visual perspective provides a generous and extensive space with views, while at the same time being the location for a new kitchen. The location of a central island in the open-plan kitchen makes it possible to cook facing the landscape.

The night-time rooms, three bedrooms – one of which is en suite with an interior bathroom – are ventilated and illuminated through two interior courtyards.

The polishing and buffing of the existing terrazzo floor gives a fantastic mirror effect.

  • year 2020
  • location Terrassa (Barcelona)
  • photographer Carlos Sánchez