Restyling of an flat in Travessera de Gràcia

New interior layout and styling of a top floor apartment in Barcelona

Complete renovation and Interior Design project of an apartment in Barcelona's Gracia neighbourhood. The project has prioritised spatial fluidity and the comfort of the future occupant.

Instead of the previous long corridors and maze-like layout, spaces in the apartment have been joined together to emphasize the home's width rather than its length. At the same time, the natural light from both ends of the apartment is now used to maximum effect.

In the communal area, the structural geometry has been enhanced, dividing the zone into three adjoining spaces with the kitchen as the unifying element.

The use of black and white, together with wood, give the home a warm and at the same time elegant feel.

  • year 2017
  • location Gràcia. Barcelona
  • photographer Nini Cortadellas