Can Solà Restaurant. Matadepera

Disseny interior i estilisme d'un restaurant en el que predomina la llum, el color i la natura

Als preus del massís de Sant Llorenç del Munt -una zona de gran interès paisatgístic- s'hi troba el restaurant Can Solà: un espai renovat, contemporani i fresc en una masia del segle XI. La llum natural, el color i la fantàstica natura que l'envolta ofereixen una experiència vital als seus comensals.

Amb una proposta gastronòmica fonamentada en els productes de proximitat i la brasa lenta, els forns de carbó adquireixen protagonisme com a avantsala del menjador principal; situats en un espai a la vista en el que es couen totes les històries del restaurant.

Un gran moble expositiu s'ubica al centre de la sala principal, presidit per una voluminosa Alocasia macrorrhiza. S'hi desplega un ventall de productes frescos de proximitat, alhora que serveix d'aparador per a l'utillatge de la sala.

L'espai del saló és ampli i lluminós, i emmarca visualment el verd del jardí exterior i la seva meravellosa alzina central, el que permet descomprimir la mirada. Taules rodones situades entre els elements estructurals de l'espai creen racons íntims.

A la part antiga de la masia se situen menjadors més recollits en els quals poder albergar reunions o esdeveniments per a grups reduïts.

L'elecció de materials naturals, alguns fets a mà, com rajoles vidriades, fustes recuperades, llis, ratan o canya, juntament amb l'elegància de les bancades encoixinades, creen un ambient harmoniós i càlid.

Dos colors -verd oliva i groc mostassa- predominen en tot l'espai interior. Així, la natura exterior i el foc de la brasa queden representats en els dos colors, que també apareixen en les cartes i als uniformes dels cambrers.

Tot això dota Can Solà del marc ideal com a lloc de descans i desconnexió on poder passar llargs moments gaudint de la seva cuina, així com del seu fantàstic entorn.
 

  • any 2019
  • ubicació Can Solà del Pla. Matadepera (Barcelona)
  • fotògraf Aitor Estévez