Edifici d'ús mixt: comercial i residencial

Projecte de nova construcció a Andorra, combinant pissarra i fusta

Projecció d'un edifici d'ús mixt vertical, destinat a comercial en les seves plantes inferiors i a residencial a la part superior del mateix.

L'edifici es situa en un solar cantoner, amb façana a una via principal d'Escaldes-Engordany (Andorrra), potent eix comercial. És per aquest motiu que es projecta un sòcol comercial totalment transparent, a peu de carrer i amb doble altura mitjançant un altell reculat.

Es realitza el màxim aprofitament de la llum natural dels habitatges, doncs la condició de cantonada ens permet gaudir d’un gran desenvolupament de façana. Tots els habitatges es doten d'un espai exterior aterrassat, i la incorporació de porticons corredissos en el pla de façana ofereixen protecció solar i intimitat a l'espai interior.

Compositivament, es marca l'estructura vertical de l'edifici, formada per rítmiques costelles que pauten la façana. Essencialment, dos materials predominen en la materialitat de l'edifici: pissarra i fusta, omnipresents en el patrimoni construït del país pirinenc.

  • any 2017
  • ubicació Andorra