Pèrgola exterior al jardí d'un hotel

Umbracle vegetal

Construcció de tres pèrgoles donant servei al menjador exterior d'un hotel estacional.

El repte consistia en donar ombra a una gran superfície, allunyant-se de possibles propostes que oferissin una sensació de sobreconstrucció a l'espectador.

Per tant, es pretenia buscar solucions lleugeres, d'aspecte fi, més pròpies de l'espai exterior que de l'interior, i molt vinculades amb el jardí i la natura que l'envolta, de gran valor paisatgístic.

La fragmentació en tres mòduls, en tres pèrgoles, cadascuna d'elles de diferent alçada, contribueix a oferir un aspecte més amable, espontani i en consonància amb l'aspecte que es buscava.

Les pèrgoles es materialitzen amb una mínima secció de ferro rovellat i estabilitzat, d'acord amb la voluntat de buscar el mínim impacte en el paisatge. Està previst que la vegetació acabi colonitzant les pèrgoles a manera d'umbracle vegetal.

  • any 2018
  • ubicació Begur, Costa Brava
  • fotògraf Pepe Gascón Arquitectura