Utilitzem cookies pròpies y de tercers per fer funcionar de manera segura la nostra pàgina web i personalitzar el seu contingut. Igualment, fem servir cookies per mesurar i obtenir dades de la navegació que realitza i per ajustar la publicitat als seus gustos i preferències. Premi el botó "Acceptar totes" per confirmar que ha llegit i acceptat l'informació presentada. Per administrar o deshabilitar aquestes cookies faci clic a "Configuració".
Modificar cookies
Tècniques i funcionals Sempre activades
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades al disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
Analítiques i personalització
Permeten fer el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris d'aquest lloc web. La informació recollida mitjançant aquest tipus de cookies s'utilitza en el mesurament de l'activitat del web per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris per introduir millores en funció de l'anàlisi de les dades d'ús que fan els usuaris del servei. Permeten desar la informació de preferència de l'usuari per millorar la qualitat dels nostres serveis i oferir una millor experiència a través de productes recomanats.
Marketing i publicitat
Aquestes cookies són utilitzades per emmagatzemar informació sobre les preferències i les eleccions personals de l'usuari a través de l'observació continuada dels seus hàbits de navegació. Gràcies a elles, podem conèixer els hàbits de navegació al lloc web i mostrar publicitat relacionada amb el perfil de navegació de l'usuari.

Nova construcció d’un habitatge en un entorn natural gran valor paisatgístic

Casa unifamiliar a Matadepera

Aquesta casa està situada als peus del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i per tant, en un entorn de gran valor paisatgístic i natural.

Forma part d'un context residencial de baixa densitat, en el qual una successió d'habitatges unifamiliars aïllats es camufla en el paisatge circumdant. Totes elles assentades en parcel·les de dimensions generoses i inclinades.

Dues premisses fonamenten les decisions de projecte:

- La cota d'assentament de la casa a la parcel·la ha d'oferir privacitat i intimitat respecte del carrer, permetent alhora que la transició interior/exterior de la casa sigui permeable i fluïda.

- La cota 0 de l'habitatge -juntament amb l'empremta que projecta- ha de respectar, i mantenir en el possible, la rica vegetació autòctona preexistent. Així, la casa es mostra envoltada d'alzines, roures i arbustos mediterranis.

Cal afegir una variable important: la parcel·la està orientada a sud per la seva façana al carrer. Projectant la planta en forma d'"U" ens permet disposar d'un pati intermig assolellat en que ubicar la piscina, i al que s’obren totes les estances diürnes.

Aquesta solució assegura la privacitat de l'habitatge, i es converteix en l'eix vertebrador del seu programa: espai central d'accés -obert, flexible i molt permeable respecte de l'exterior- que separa dia i nit. Així, el microcosmos de la casa evoluciona al voltant d'aquest pati intermig i la seva piscina.

Una escala de cargol ens porta a la planta superior, en el qual l'estudi i la seva terrassa horitzontal ens connecta amb el fantàstic paisatge i natura que ens envolta.

L'abstracció del formigó abuixardat que encinta la casa superiorment -a modus de peto- es dilueix en el verd que envolta l'habitatge.

Un piano presideix l'espai central de la casa on els propietaris, grans aficionats a la música, en gaudeixen en contacte amb la natura.

  • any 2018
  • ubicació Matadepera (Barcelona)
  • fotògraf Aitor Estévez