Vertical extension of an industrial style house

Isa & David house. Renovation and extension of a dwelling between party walls

A home that tries to challenge typologies and traditional ways of living. Simple yet complex, it looks fully opened to the landscape in one of its façades, while the other façade is seen more hermetic to ensure its privacy.

The program of the house is broken in plan and section, and the yard is acting as the articulating element between all the rooms. The home is provided of double height open spaces, with a rich game of crossed views between the patio and the interior, as well as the exterior.

A home with a subtle and rich relationship between interior and exterior, in which the fragmentation of their program (horizontally and vertically) offers the user different spatial experiences, new ways of living.

  • year 2010
  • location Gavà, Baix Llobregat (Barcelona)
  • photographer José Hevia
  • awards Seleccionado en los Premios Arquitectura en Positivo, CSCAE, 2012