Hillside Home construction in Vacarisses

Toni house. House on a plot with a steep slope

The house is located on a plot of limited dimensions with a steep slope, and it's closely integrated in the land. Featuring a single volume embedded in the ground with straight and simple lines, it comprises a square whose side measures eleven metres, distorted only by two incisions made in the roof.

The home is developed on three floors, two of them half-buried. Introverted, it displays the charm in its interior, where simplicity and light shades predominate.

The dialogue with the landscape is established thanks to the openings to the outside and the glass façade, which bathes the interior of the house with natural light.

  • year 2006
  • location Vacarisses, Vallès Occidental (Barcelona)
  • photographer Eugeni Pons
  • contributors E. López (arq)
  • awards Finalista en los WA Awards, 11th Cycle (World Architecture Community)