Integral refurbishment of a flat in Tres Torres, Barcelona

Tomás house. Interior design of an apartment with barrel-vaulted brick ceilings

Interior design of an apartment in Barcelona. The pre-existing H-shape favoured its spatial organization into two living areas: one part to be used for daytime activities -the social area- and the other for night-time functions -the private area-. The connecting room was to be a servant space.

Although these two served spaces are almost similar in terms of dimension and geometry, both are defined in completely opposite ways. The public part is clear space while the private section is divided. The former is open to the street and the latter closed off by the inner courtyard of the block. The veranda is like a shade house in front of the dormitories thanks to the plant filter provided by the creepers.

  • year 2013
  • location Tres Torres, Barcelona
  • photographer José Hevia
  • contributors V. Sala (arq.)